ΜΟΥΣΕΙΟ


ΜΟΥΣΕΙΟ
Το λαογραφικό μουσείο Ελικώνα  ιδρύθηκε το 2010 στο χωριό Ελικώνας (Ζερίκι) και στεγάζεται στο πέτρινο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου. 
Σκοπός του λαογραφικού μουσείο είναι  η έρευνα, η μελέτη, η διάδοση και η προβολή του παραδοσιακού πολιτισμού μας. 
Στο πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο, εγκαινίασε νέο τμήμα που μεταξύ άλλων εκτός από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αγροτικά εργαλεία και φωτογραφικό υλικό άλλων εποχών

 Φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή με αυθεντικές παραδοσιακές στολές από το 1840, δωρεά της κυρίας Ντίνας Σ.  Μήτσου. ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν και αποτελώντας ταυτόχρονα και πηγή μάθησης για τους νεώτερους. 

Σήμερα το μουσείο μέσα από τη συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον καλλιτεχνικό κόσμο και την τοπική κοινωνία (δωρητές, εξωτερικούς συνεργάτες, εθελοντές) επικοινωνεί και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες, αφιερώματα και άλλες πολιτιστικές δράσεις.
   


Παράλληλα δωρεά του κυρίου Κωτσαδάμ Ιωάννη εμπλούτισε το μουσείο με 2000 βιβλία δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας βιβλιοθήκης.

{Γίνεται μια σημαντική προσπάθεια  ένταξης σε πρόγραμμα LEADER  που θα συνεισφέρει στην εξέλιξη του οράματος του συλλόγου.
Δημιουργία επιπλέον αίθουσας, φούρνος και άλλα.

  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας 
  • Ώρες και μέρες λειτουργίας
  • Παροχές: WIFI
  • Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαλέξεων
  • Δανειστική βιβλιοθήκη 


ΜΝΗΜΕΙΟ
Εκτελεσθέντες από τους Ιταλογερμανούς στις 25 Μαΐου 1942 στο ΖερίκιΣχόλια