Το μήνυμα του συλλόγου για το 2013



Από το Δ.ΚΟ Συμβούλιο του Συλλόγου
Kύριε Δήμαρχε,Αγαπητοί φίλες, φίλοι και μέλη του Συλλόγου Ελικωνίων.

Καλώς ανταμωθήκαμε ,για να κόψουμε μαζί την πίτα του Συλλόγου, για να βιώσουμε για μια ακόμα φορά , τον γνήσιο , τον ανθρώπινο παραδοσιακό μας πολιτισμό , με ένα μικρό δείγμα από τα τραγούδια του νέου τμήματος του Συλλόγου μας.
Τραγούδια της χαράς και της λύπης ...
Το κλαρίνο , το λαούτο, το τουμπερλέκι το μπουζούκι μαζί ας ηχήσουν σήμερα και ας κατατροπώσουν μαζί με την χορωδία μας τους απαίσιους θορυβοποιούς του οικονομικού πολέμου κι ας πείσουν τους υποστηρικτές τους, ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Γι΄ αυτό και εμείς αφιερώσαμε τούτη τη γιορτή σε όλους όσους αγαπούν τον πολιτισμό, την λαϊκή μας παράδοση και την αλληλεγγύη.

Από τούτο το αντάμωμά μας , στην αρχή μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για τον τόπο μας .
Mίας ακόμα πολύ δύσκολης χρονιάς για τις οικογένειες μας και κατά συνέπεια για όλο το λαό μας , που δίχως να το ξέρει και χωρίς να το θέλει , οδηγήθηκε στη φτώχεια και στη μιζέρια , στην ανεργία , στην κάθετη πτώση του βιοτικού του επιπέδου , σε πλήρες θα έλεγα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο .
Στέλνουμε σε όλους μήνυμα υπερήφανης αντίστασης και αγώνα στη μοίρα που μας ετοιμάζουν .Μήνυμα αντίστασης , όπως μας αρμόζει :

Κι επειδή στα δύσκολα, οι λαοί κρατιούνται από την ψυχή τους , εμείς ξέρουμε πολύ καλά το μάθημα της ιστορίας , στέλνουμε πάνω από όλα : Μήνυμα πολιτιστικής αντίστασης που είναι μήνυμα «επιστροφής» στην πολιτιστική μας κληρονομιά, που είναι η αστείρευτη πηγή της μεγάλης δύναμης του λαού μας, για να φανερώσει ξανά:
τον μίτο της λεβεντιάς και την αντρειοσύνη των προγόνων μας στην ιστορική μας διαδρομή .
Του φιλότιμου , της αξιακής μας παρακαταθήκης , ορίζοντας τον ηθικό μας κώδικα, και την αξιοπρέπειά μας.
Τον μίτο επίσης της δημιουργικότητας , με όλα τα ποιοτικά στοιχεία που τον συνοδεύουν.

Μαζί όμως με το μήνυμα πολιτιστικής αντίστασης , στέλνουμε και μήνυμα αλληλεγγύης, που ήταν πάντοτε η πρωταρχική ιδιότητα συνοχής και προκοπής.
Γι΄ αυτό και πρέπει να ψάξουμε μέσα μας και να βρούμε , μαζί με πολλές ξεχασμένες αρετές ,την συνεργασία , την συντροφικότητα , τη συλλογικής δράση που τόσο τις έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε και πάλι στο ξέφωτο.

Γιατί αγαπητοί μου φίλοι , δεν θα βγούμε από το χαντάκι που μας έριξαν χωρίς αγώνα και κυρίως χωρίς πολιτιστική αντίσταση , που είναι η στέρεη βάση της ύπαρξης μας . Θέλει δύναμη , θέλει λεβεντιά , θέλει μαζί με όλα αυτά και πάνω απ΄ όλα ενότητα και σεβασμό στον διπλανό μας.

Ο Βάρναλης μας το φώναξε :
«πώς εδώδε να βγούμε ; όχι ένας , ένας! Όλοι μαζί και μοναχός κανένας ! Σαν φτάσ΄ η εσχάτη ανάγκη να σωθείς , ενωμένος λαός θα σηκωθείς.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όλους εσάς που είστε σήμερα μαζί μας. Ευχαριστούμε την κομπανία μας και δασκάλους μαζί,
τον Νίκο Κορογιάννο τον Γιώργο Πούλο, Κώστα Κεράστα, Παναγιώτη Καραδήμο, Λουκά Κωτσαδάμ,   τα μέλη και φίλους της χορωδίας , τα παιδιά , τους γονείς , που στέλνουν τα παιδιά τους για εκμάθηση δημοτικών τραγουδιών και οργάνων.
Τα μέλη του τμήματος καταγραφής της ιστορίας του χωριού μας
Ντουρνουρέκα Κώστα, Κωτσαδάμ Παγώνα, Κορογιάννου Σοφία, Πλαστήρα Παναγιώτη και τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας
Καντά Χρύσα Καντά Νώντα Πούλου Χρύσα που ετοιμάζουν άλμπουμ με φωτογραφικό υλικό και όλα τα μέλη του δ/κου συμβουλίου του συλλόγου μας που χωρίς την βοήθεια τους δεν μπορεί να γίνει τίποτα και γενικά όλους εσάς , που είστε εδώ μαζί μας και δίνετε ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωσή μας. Τέλος ευχαριστούμε όλους εσάς που δώσατε και πάλι το παρόν στην εκδήλωσή μας.

Αγαπητοί φίλοι υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία κι ευχόμαστε να αποβεί χρόνος διεθνούς ειρήνης , χρόνος προκοπής και προόδου για τον τόπο μας και να φέρει σε όλους εσάς Υγεία , χαρά και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.
Τέλος να ευχαριστήσω όλες τις κυρίες που βοήθησαν να στηθεί αυτή η εκδήλωση ,
καθώς και στους χορηγούς που προσέφεραν και προσφέρουν πάντα όταν και όποτε τους ζητηθεί η συνδρομή τους .
1.Την δημοτική αρχή για την παραχώρηση της αίθουσας.
2. Τους κ.κ. Παπασπύρο Μιχάλη έμπορο τροφίμων
3.Τον κ. Χριστοφορίδη Γιώργο εργαστήριο τυρόπιτας και σφολιάτας.
4.Την κ. Μακρή Ουρανία κροασάν Πέτρου
5.Τον κ.Ζαννιά φούρνο στο 2ο χιλ Λιβαδειάς-Αράχωβας
6. Τον κ Πούλο Λουκά & Τριανταφούλλου Αθηνά Ταβέρνα Ζερικαίος στον Ελικώνα.
7.Το ζαχαροπλαστείο BELLISSIMO στη Λιβαδειά.
8. Το Δ. Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Λιβαδειάς.
Και τέλος το τουριστικό γραφείο ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ για την προσφορά τριήμερης εκδρομής στην Ελλάδα στον τυχερό που θα κερδίσει το φλουρί.

Σας ευχαριστώ.
Για το δ/κο συμβούλιο
Ο πρόεδρος

Πουλος Κων.νος

Σχόλια