Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του μουσείου

 DSC_6236
DSC_6245
Εγκαινιάστηκε στον Ελικώνα το νέο τμήμα του Λαογραφικού Μουσείου στο πέτρινο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου που πλέον μεταξύ άλλων εκτός από τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα αγροτικά εργαλεία και το φωτογραφικό υλικό άλλων εποχών φιλοξενεί και μια πλούσια συλλογή με αυθεντικές παραδοσιακές στολές από το 1840 ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν αποτελώντας ταυτόχρονα και πηγή μάθησης για τους νεότερους.
Οι συγκεκριμένες στολές είναι μια προσφορά από την Λαογράφο κ. Ντίνα Παπαλάμπρου – Μήτσιου στη μνήμη της κόρης της Δήμητρας Μήτσου – Σταυρατη.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μουσείου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των συλλόγων και των φορέων της περιοχής ενώ χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος Λουκάς Καράντζαλης, από το δήμο Λεβαδέων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλλιαντάσης καθώς επίσης ο αιδεσιμότατος Λουκάς Κορογιάννος και ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Δημήτριος Ρεντίφης που αναφέρθηκε στην κ. Μήτσου και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Ελικωνίων ως σημάντορες της παράδοσης.
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων Κωνσταντίνος Πούλος ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Μήτσου για την σημαντική προσφορά της ενώ της απένειμε και τιμητική πλακέτα.
Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης σε δύο βασικούς χορηγούς του Μουσείου την κ. Γιούλα Δήμου και τον κ. Χρήστο Πούλο.

πηγή βοιωτική ώρα

Σχόλια