ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΠΕΝΕΚΟ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/10) στον Ελικώνα ο ορειβατικός περίπατος που οργάνωσε ο σύλλογος Ελικωνίων.

Ένας εξαιρετικός ορειβατικός περίπατος έλαβε χώρα οροπέδιο του Σπενέκου στην περιοχή του Ελικώνα , στις 19 Οκτωμβρίου 2014 τέσσερις ώρες διαδρομή . Μία συνάντηση που συνεχίστηκε με γεύμα στην πλατεία του χωριού . Την Κυριακή το πρωί συγκεντρώνονται ορειβάτες φίλοι και μέλη του συλλόγου και περπατάνε μαζί. Η Ορειβατική Συνάντηση συγκίνησε τους διοργανωτές για την μεγάλη συμμετοχή της, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες  για τη τέλεια διοργάνωσή της  και αποζημίωσε όσους παρευρέθηκαν και απόλαυσαν τη διαδρομή μέσα από τα σημαδεμένο μονοπάτι μέσα στο έλατο. Η διαδρομή ήταν φανταστική.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ορειβάτης 80 ετών κ. Τόλιας Λουκάς και από κοντά ο Κολιούσης ο Γιώργος 74 ετών και πολύ άλλη περπάτησαν χωρίς να φαίνονται τα χρόνια τους και μάλιστα βοηθούσαν άλλους ορειβάτες που χρειαζόντουσαν κάποια βοήθεια.

Την συνάντηση διοργάνωσε ο σύλλογος Ελικωνίων στα πλαίσια των δράσεων του και βοήθειας εθελοντών, οι οποίοι ξεχώριζαν μέσα στο πλήθος με την ευφάνταστη πρόταση  : «Τι θέλεις ; Ρώτησε με! » , λαμβάνοντας κολακευτικά σχόλια από όλους ! ο σύλλογος Ελικωνίων, έδωσα σύσσωμος το παρόν τιμώντας στη διοργάνωση, καθώς και μεγάλος αριθμός φίλων και μελών του συλλόγων ! 

Οι ορειβάτες άρχισαν να καταφτάνουν την Κυριακή το πρωί, στην πλατεία του χωριού τους υποδέχτηκαν τα μέλη του συλλόγου


Νωρίς το πρωί ο καιρός προϊδέαζε για νεφελώδη συντροφιά  κατά την ανάβαση, γεγονός που στεναχώρησε όσους ήθελαν να θαυμάσουν τη θέα από την ψηλότερη κορφή της στο οροπέδιο του Σπενέκο1256 μ. ).  Πολλοί ορειβάτες δεν πτοήθηκαν και παρά τις αντιξοότητες, ανέβηκαν μέχρι την κορφή Καρκανάκια . Άλλοι πάλι προτίμησαν μία εναλλακτική διαδρομή μέχρι το Άγιο Κωνσταντίνο και το Χούνι. 

Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και αυτό οφείλετε στους εθελοντές που ήταν πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και στους χορηγούς της: ο φούρνος του κ. Κ.Γ. Παρασύρου με την προσφορά των ψωμιών και τα, Όσπρια που προσφέρθηκαν στου ορειβάτες αλλα και σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού ήταν προσφορά του κ.Αποστόλου Χρήστος . Τους ευχαριστούμε όλους!

Κλείνουμε με την ευχή η άλλη διαδρομή να είναι σύντομα και καλύτερη: 
Το δ/κο συμβούλιο












Σχόλια