Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2012 στο Ζερίκι


Σχόλια

  1. Αγαπητοί συγχωριανοί, προεδρείο και μέλη του δ.σ. του συλλόγου Ελικωνίων
    Βρήκα τυχαία, ΄΄σερφάροντας΄΄ στο διαδίκτυο, τον ιστότοπο που δημιουργήσατε και χάρηκα γιατί μπορώ πλέον, να έχω συχνή επαφή με πράγματα του χωριού μας.
    Πιστεύω ότι την ίδια ανάγκη, αισθάνονται πάρα πολλοί ΄΄γόνοι΄΄ της μεγάλης μας οικογένειας, που βρίσκονται διεσπαρμένοι παντού ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
    Συγχαίροντάς σας για το έργο που επιτελείτε, επιτρέψτε μου να σας παροτρύνω να διαδώσετε την ύπαρξη του ιστότοπου, καθιστώντας τον παράλληλα (από άποψη δομής) χώρο επικοινωνίας των απανταχού Ζερικιωτών.
    Έτσι, μπορεί να γίνει δυνατή η συγκέντρωση και καταγραφή πολύτιμου υλικού για την ιστορία και τη ζωή του χωριού μας, που διατηρείται ακόμη στη μνήμη της γενιάς που φεύγει και λιγότερο σε αυτής που ακολουθεί.
    Με εκτίμηση
    Βασίλης Ηλία Πολυτάρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Βασίλη
      Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια όμως κυρίως σε ευχαριστούμε για τις ιδέες σου και το πάθος που γράφεις.Σε προσκαλούμε να έρθεις στο χωριό να γνωριστούμε και από κοντά.
      Αν αυτό είναι δύσκολο για τώρα, μπορείς να επικοινωνείς όποτε θέλεις μαζί μας.Δεκτές η προτάσεις και εμείς θέλουμε τέτοιους ανθρώπους κοντά μας.Αν έχεις κάτι που πιστεύεις πως μπορεί να βοηθήσει μην διστάζεις. Όσον αφορά την δομή του blog και το περιεχόμενο περιμένουμε τις προτάσεις σου.
      Με εκτίμηση ο γραμματέας του συλλόγου
      Πούλος Γεώργιος

      Διαγραφή
    2. Το Σάββατο έχουμε εκδήλωση είστε προσκεκλημένος
      http://zerikia.blogspot.gr/

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιώργο, ευχαριστώ για την ανταπόκριση
    Το χωριό, είναι κοινή μας κληρονομιά και κοινή είναι η ευθύνη όλων μας για την διατήρησή της.
    Το Ζερίκι στην μακρόχρονη και αδιάλειπτη ιστορική του παρουσία - τεκμηριωμένης για επτά αιώνες, τουλάχιστον - διαμόρφωσε τον δικό του ιδιαίτερο πολιτισμό σε βαθμό μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από τις λοιπές γειτονικές τοπικές κοινωνίες, κύρια λόγω της γεωγραφικής του θέσης.
    Είμαστε φορείς, αυτού του ιδιαίτερου ψυχισμού που δημιούργησε αυτός ο πολιτισμός και έχουμε ακατάλυτους συναισθηματικούς δεσμούς με το χωριό, που ταυτίζονται με τη μνήμη των γονέων και των προγόνων μας.
    Δυστυχώς, απ’ όσο ξέρω, δεν έχει υπάρξει συστηματική καταγραφή θεμάτων σχετικών με την ιστορία και την ζωή του χωριού.
    Το υλικό που υπάρχει στην μνήμη των πιό παλιών συγχωριανών μας μπορεί να καταγραφεί μέσω του ιστότοπου, αρκεί να υπάρξει ανάλογη κινητοποίηση και προτροπή με διάφορα κίνητρα και να διατεθεί ειδικός χώρος στο blog για ανάρτηση.
    Με την απαραίτητη συγκέντρωση υλικού, μπορούμε να περάσουμε στην θεματική ταξινόμηση και επεξεργασία.
    Πέραν αυτού, υπάρχουν αναφορές σε ιστορικές πηγές και αρχεία σε σχέση με το Ζερίκι, που πιστεύω ότι πολλοί συγχωριανοί μας έχουν συναντήσει και σίγουρα μπορούν να τις αναφέρουν.
    Αυτή είναι μία πρώτη προσέγγιση του θέματος.
    Σίγουρα η προσωπική επαφή θα γεννήσει πολλές ιδέες πρακτικές και εφαρμόσιμες καιελπίζω να καταστεί εφικτό από μέρους μου σύντομα.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία
    Βασίλης Πολυτάρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου