Από το σιτάρι στο ψωμί‏

Μια  επιτυχημένη εκδήλωση…..
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  19/5/2015 μια ιδιαίτερη (γιορτή) για τα παιδιά του 10ουδημοτικού σχολείου  που διοργάνωσε-φιλοξένησε  ο σύλλογος Ελικωνίων, με θέμα <<από το σιτάρι στο ψωμί>> .Οι δάσκαλοι τους οργάνωσαν γι΄αυτά και συνδύασαν περίπατο με μάθηση.






  •  Όλα τα παιδιά απόλαυσαν την παρουσίαση της διαδικασίας που γίνεται από κυρίες  του συλλόγου με παραδοσιακό τρόπο του ζυμώματος του ψωμιού και του ψησίματος .
  •  Όλα τα παιδιά γελούν και διασκεδάζουν.
  •  Όλα τα παιδιά συμμετέχουν στην διαδικασία ζυμώνουν και πλάθουν τη ζύμη  και έτσι αυτή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.
  • Οι συνοδοί δάσκαλοι  απολαμβάνουν την διαδικασία  και παρακολούθησαν  τους μαθητές τους   να διασκεδάζουν χωρίς άγχος αφού τα παιδιά είναι πλήρως απασχολημένα από τον διαδικασία .
  • Οι ενήλικες που παραβρέθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του οικισμού απόλαυσαν την διαδικασία  και χάρηκαν  με τα παιδιά.
  •  Το παιδιά πριν την έναρξη της διαδικασίας παρουσίασης   της εκδήλωσης <<από το σιτάρι στο ψωμί>>ξεναγήθηκαν  στα ενδιαφέρονται εκθέματα του μουσείου Λαϊκής παράδοσης ρώτησαν  και ανακάλυψαν πράγματα που έχουν ακούσει από τους γονείς του η τους παππούδες τους αλλά δεν έχουν δει ποτέ τους η παρουσίαση  έχει την σημασία που της αξίζει.
  • Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά παίζουν στην πλατεία του χωριού και όταν ξεφουρνίζετε το ψωμί μοιράζονται όλοι φρέσκο τηγανόψωμο και φρέσκο χωριάτικο με παραδοσιακό τρόπο παρασκευασμένο ψωμί
  Όλοι θα θυμούνται και θα μιλούν για την εμπειρία που αποκόμισαν .


Ήταν όντως...ένα "γελαστό πρωινό", το πρωινό της Τρίτης 19 Μαΐου 2015. Μια  υπέροχη παρουσίαση παραδοσιακού τρόπου παρασκευής και ψησίματος του ψωμιού τόσο εντός του χώρου του Μουσείου Λαϊκής κληρονομιάς που έγινε η διαδικασία παρασκευής του ψωμιού , όσο και  πέριξ αυτού σε παραδοσιακό φούρνο που έγινε το ψήσιμο του ψωμιού.



Αύριο 20/5/2015 8.300 π.μ. θα επισκεφτούν και θα φιλοξενηθούν για το ίδιο πρόγραμμα οι μαθητές του 10 δημοτικού σχολείου .
 Οσοι θέλουν πμορούν να παρευρεθούν στην αυριανή εκδήλωση 

Σχόλια